Oprichting van KSA Nationaal

KSA is ontstaan uit twee jeugdbewegingen: KSA (Katholieke Studenten Actie) en VKSJ (Vrouwelijke Katholieke Studerende Jeugd). Hun wortels gaan terug tot in het begin van de 20ste eeuw.

In 1978 fusioneerden ze en werd KSJ (Katholieke Studerende Jeugd) in gebruik genomen, voornamelijk voor gemengde groepen. De beweging ging daarna door het leven als KSJ-KSA-VKSJ, tot men in 2015 de naam wijzigde naar KSA.

Wil je graag een uitgebreider overzicht? Ontdek meer geschiedenis van KSA Nationaal op https://www.ksa.be/historiek

 

Oprichting van VKSJ Varsenare

Officieel werd onze jeugdbeweging in 1976 opgericht onder de naam ‘VKSJ Varsenare’. VKSJ Varsenare was een jeugdbeweging voor meisjes vanaf 9 jaar. 

Verandering naar KSA Rafiki

In 2015 besloot VKSJ-KSA-KSJ verder te gaan onder één naam: KSA. Nadat alle leden suggesties konden indienen, werd beslist om onze VKSJ om te dopen tot KSA Rafiki Varsenare. Rafiki kennen jullie misschien van de ‘Leeuwenkoning’, maar betekent vooral in Swahili ‘vriend/vriendschap’.   

Help ons! 

Heb jij nog oude foto’s, documenten of anekdotes over VKSJ Varsenare? Weet jij nog fijne weetjes over de historie van onze KSA? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!